Mainos
Mainos

Masennus koettelee kotiutettuja brittisotilaita

Mielenterveysongelmista kärsivät tuhannet brittisotilaat. Joukko asiantuntijoita ja poliitikkoja on vedonnut pääministeri Tony Blairiin paremman hoidon puolesta.

Irakissa palvelleet brittisotilaat kärsivät poikkeuksellisen paljon mielenterveysongelmista. Masennukseen ja ahdistuneisuuteen on sairastunut kaikkiaan yli 21 000 sotilasta, kertoo brittiläinen Independent on Sunday -lehti verkkosivuillaan.

Itsemurhaan on ajautunut virallisten tilastojen mukaan parikymmentä sotilasta sen jälkeen kun Irak miehitettiin neljä vuotta sitten. Asunnottomana elää yli tuhat entistä sotilasta.

Joukko sotilasasiantuntijoita, poliitikkoja ja taiteilijoita on vedonnut pääministeri Tony Blairiin, jotta kotiutetut saisivat nykyistä parempaa hoitoa. Allekirjoittajien joukossa olivat näytelmäkirjailija Harold Pinter ja liberaalidemokraattien johtaja Menzies Campbell.

- Olet suhtautunut välinpitämättömästi nuoriin miehiin ja naisiin, jotka toteuttavat käskyjäsi, vetoomuksessa sanottiin.

Observer-lehti oli puolestaan saanut käsiinsä sotilaiden valituksia sairaalahoidosta. Monet ovat jäänet ilman kunnollista kivunlievitystä ja henkistä tukea palattuaan Irakista tai Afganistanista. Yksi sotilaista joutui kärsimään kivuista 14 tuntia, koska paikalla ei ollut pätevää henkilökuntaa.

Kirjeet vuodettiin lehdelle korkea-arvoisesta armeijalähteistä. Terveysviranomaiset ilmoittivat aloittaneensa tutkinnan valituksista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme