Mainos
Mainos

Massarokote linnuille ehkä jo tänä keväänä

Lääketeollisuus työstää lintujen rehun tai juomaveden mukana annosteltavaa lintuinfluenssarokotetta parhaillaan. Rokote voi tulla markkinoille jo tänä keväänä.

Lintujen massarokotuksiin soveltuva rokote on Euroopan lintuinfluenssa-asiantuntijoiden toiveissa vielä tämän kevään aikana.

Euroopan komission varapääjohtajan Jaana Husu-Kallion mukaan lääketeollisuudessa tehdään nyt kovasti työtä tällaisen rehun tai lintujen juomaveden mukana annosteltavan rokotteen kehittämiseksi. Yksittäisten lintujen rokottamiseen soveltuvia rokotteita on jo käytössä Aasiassa.

Turkin kuolemantapauksista huolimatta kyse ei Husu-Kallion mukaan ole vielä pandemian alusta. Kyse on edelleen eläintaudista.

- Kuolemantapaukset aiheuttaneet tartunnat saivat alkunsa itsestään kuolleiden lintujen käsittelystä. Jotta taudin leviämistä voidaan ehkäistä, tieto kuolleiden lintujen oikeasta käsittelystä on saatava kaikkialla perille, Husu-Kallio painottaa.

Husu-Kallio tyynnyttelee myös turhia pelkoja. Rantalomista Turkissa voi edelleen nauttia, eikä alueella vuodenvaihteessa lomailleiden kannata olla huolissaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

(9.1.2006)

(9.1.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme