Mainos
Mainos

Matkalaukku räjäytettiin Pariisin lentokentällä

Matkailija, muista pitää matkatavaroitasi silmällä liikkuessasi lentokentillä ja yleisillä paikoilla.

Tämän sai oppia eräs tuntemattomaksi jäänyt nuori mies kantapään kautta tänään Pariisissa, kun hänen matkatavaransa aiheuttivat pommihälytyksen Charles de Gaullen lentokentällä.

Tapahtuman todistajaksi joutui suomalainen Tuomas Kantelinen, joka odotteli Pariisin kentällä matkaansa Yhdysvaltoihin. Terminaalin ovella Kantelinen kohtasi armeijan väkeä konekivääreineen.

- Lentokentän E-terminaali oli suljettu, eikä väkeä päästetty sisään. Mitään syytä tälle ei kerrottu, Kantelinen sanoo.

Yhtäkkiä kuului vihellys, jonka jälkeen terminaalissa kaikui voimakas pamahdus. Armeijan ryhmä oli räjäyttänyt laukun pommiepäilyjen vuoksi.

- Pamahduksen jälkeen pääsimme sisälle. Terminaalissa seisoi nuori kaveri surkean näköisenä matkalaukkuraadon vieressä. Laukku oli ihan palasina, ja puruja sekä tavaroita oli ympäriinsä.

Mies oli jättänyt laukkunsa hetkeksi vartioimatta. Lentokentillä on viimeaikaisten terrori-iskujen vuoksi matala kynnys reagoida muun muassa hylättyihin laukkuihin, joten armeijan pomminpurkajat oli kutsuttu välittömästi paikalle. Tällä kertaa selvittiin kuitenkin säikähdyksellä.

- Lentokentän henkilökunta suhtautui tragikoomiseen tapahtumaan huumorilla. Reilun puolen tunnin kuluttua kenttä oli jälleen täydessä toiminnassa, Kantelinen kertoo.

Matkailijoiden on syytä pitää huolta matkatavaroistaan kaikilla lentokentillä. Niitä ei pidä jättää valvomatta tai vieraan henkilön vastuulle.

Finavian internetsivuilta löytyy tietoa esimerkiksi lentokentän säilytyspalveluista, jos matkustaja ei syystä tai toisesta pysty pitämään tavaroita mukanaan.

Erityisesti vuoden 2001 terrori-iskujen jälkeen lentoasemien turvatoimia on kiristetty. Syyskuussa 2002 yhtenäistettiin myös lentomatkustajien ja käsimatkatavaroiden turvatarkastusta Suomessa eurooppalaisen käytännön mukaiseksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme