Mainos
Mainos

Suomalaisryhmä pelastettiin Japanissa – matkanjärjestäjä oikoo tietoja lumivyöryloukosta

Suomalaiset laskettelijat joutuivat pinteeseen Japanissa tiistaina.

MTV.fi uutisoi keskiviikkona, että suomalaislaskettelijat joutuivat vaaraan lasketellessaan Naganossa Japanissa. Merkitsemättömiä reittejä laskeneet suomalaiset joutuivat viettämään pakkasessa yön vuorilla todettuaan, etteivät pääse takaisin merkitylle reitille.

Ensimmäisissä uutisissa kerrottiin, että laskettelijat olisivat joutuneet vaaraan lumivyöryn vuoksi. Matkan järjestäneen Elämysmatkat-matkatoimiston toimitusjohtaja Jussi Viskari kuitenkin tyrmää tiedot, että kyseessä olisi ollut lumivyöryonnettomuus.

Alun perin uutisoitiin lumilautailijoista, joka sekin oli Viskarin mukaan virheellistä. Kyseessä oli nimittäin kokeneiden laskettelijoiden ryhmä.

– Ei ollut mitään lumivyöryä eikä onnettomuutta. Laskettelijaryhmä oli lähtenyt merkitsemättömille reiteille laskemaan. He olivat kuitenkin kulkeneet liian pitkälle, eivätkä enää päässeet omin neuvoin takaisin. Niinpä ryhmän opas oli soittanut paikalliselle Ski Patrollille ja kysynyt neuvoa, Viskari kuvailee tilannetta.

Viskarin mukaan puhelinyhteys pysyi ryhmään koko ajan, ja helikopteriapua olisi ollut saatavissa.

– Ryhmä kuitenkin totesi, että pystyy jäämään yöksi vuorelle. Ryhmä oli täysin rauhallinen, sillä varusteet olivat olleet kunnossa. Heillä oli avaruushuovat, ja he yöpyivät kaivamissaan lumiluolissa. Ryhmä oli sytyttänyt myös nuotion lämmikkeeksi, Viskari kuvailee.

Ryhmä haettiin vuorelta aamulla helikopterilla.

– He eivät millään olisi halunneet edes käydä terveystarkastuksessa. Kellään ei tullut paleltumia eikä kukaan ollut loukkaantunut, Viskari sanoo.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme