Mainos
Mainos

Matkustaja kuuli kuskin huutavan juuri ennen törmäystä – neljä kuoli Seattlen bussiturmassa

Yhdysvalloissa Seattlen toisen turmabussin kyydissä olleen matkustajan kuvaus tukee teoriaa, jonka mukaan bussin kuljettaja olisi yllättäen menettänyt ajoneuvon hallinnan.

Neljä ihmistä kuoli ja 15 loukkaantui vakavasti kahden linja-auton törmäyksessä. Kaikkiaan loukkaantuneita on noin 50. 

Toisessa bussissa oli North Seattle Collegessa opiskelevia vaihto-oppilaita. Toinen onnettomuuteen joutuneista ajoneuvoista oli puolestaan turistikierroksilla käytetty bussi, joka pystyy taittamaan matkaa myös vedessä. 

Onnettomuus tapahtui Seattlen vilkkaalla Aurora-sillalla.

Turistibussin kuljettaja oli kehottanut matkustajia nappaamaan kuvia sillan ylityksen aikana, koska se oli paras mahdollisuus ottaa kuvia Union-järvestä, turmabussin kyydissä ollut Tim Gesner kertoo Seattle Timesille.

Käytävällä seissyt Gesner ehti napata yhden kuvan, ennen kuin turistibussin perä oli alkanut heittelehtiä.

– Juuri sillä hetkellä kuulin kuskin huudahtavan ”Voi ei!”

Gesner oli nostanut katseensa ja nähnyt kuinka bussi oli kallistunut kohti tulevaa liikennettä päin ja sitten ajautunut bussin kylkeen. Iskeytyminen bussin kylkeen oli singonnut miehen ilmaan.

– Oli kuin olisin ollut hidastetussa filmissä, poukkoillut törmäillen ympäriinsä ja tunsin kivun pistävän kaikkialle, 61-vuotias Gesner kuvailee.

Kun bussi pysähtyi, Gesnerin nenä oli veressä ja hänen selkäänsä ja niskaansa särki. Mies tajusi kuitenkin nopeasti, että moni muu oli paljon huonommassa jamassa.

– Käännyin ja silloin näin sen verilöylyn.

– Ihmisiä, joiden vieressä olin istunut, ei enää ollut siinä... he olivat sinkoutuneet Ankan (turisteja kuljettanut bussi) takaosasta kokonaan pihalle.

– Se pysäyttää totaalisesti, kun näet ensihoitajan kävelevän naisen luokse, kokeilevan hänen pulssiaan niskasta ja ranteesta, eikä hän hengitä.

Onnettomuuden syystä ei vielä ole varmuutta. Silminnäkijöiden mukaan turistibussin kuljettaja näytti menettävän ajoneuvonsa hallinnan mahdollisesti puhjenneen renkaan takia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme