Mainos
Mainos

Matkustaja raahattiin väkivalloin ylibuukatusta koneesta – lentoyhtiö sittenkin pahoillaan

Amerikkalainen lentoyhtiö United Airlines pyysi uudelleen anteeksi tapausta, jossa mies poistettiin yhtiön koneesta väkivaltaisesti. Unitedin toimitusjohtaja Oscar Munoz lupasi, että yhtiö tarkastelee käytäntöjään.

– Minua häiritsee yhä, mitä tällä lennolla tapahtui ja pyydän syvästi anteeksi asiakkaalta, joka poistettiin väkisin sekä kaikilta muilta lennolla olleilta, Munoz sanoi.

– Me otamme täyden vastuun ja pyrimme korjaamaan tilanteen.

Kohu syntyi, kun Unitedin henkilökunta alkoi poistaa neljää matkustajaa ylibuukatusta koneesta. Kolme otti tarjotun korvauksen vastaan ja suostui poistumaan, mutta neljäs kieltäytyi. United kutsui koneeseen poliisit, jotka retuuttivat tuskasta huutavan miehen koneesta väkivaltaisin ottein.

Munoz pahoitteli tapahtunutta jo tuoreeltaan, mutta kääntyi myöhemmin puolustuskannalle. Hän kirjoitti viestin lentoyhtiön henkilökunnalle, jossa hän sanoi henkilökunnan toimineen ohjeiden mukaisesti. Munozin mukaan ulos heitetty matkustaja aiheutti häiriötä ja haastoi riitaa.

Pörssikurssi laskussa ja boikottivaateita

Tiistaina yhtiön pörssikurssi oli päivän aikana neljän prosentin laskussa, kun matkustajan kohtelusta syntynyt jupakka laajeni.

Kiinassa heräsi suurta närää, sillä koneesta pois retuutettu matkustaja on tiettävästi kiinalainen. Silminnäkijän mukaan mies oli huutanut, että hänet valittiin poistettavaksi koneesta kansalaisuutensa takia.

Toisen matkustajan kuvaamaa videota miehen kohtelusta katseltiin 120 miljoonaa kertaa Kiinan sosiaalisen median palvelu Weibossa, ja monet palvelun käyttäjät alkoivat vaatia Unitedin boikottia.

Unitedin lento oli matkalla Chicagosta Kentuckyn Louisvilleen. Kone oli täynnä, mutta United halusi poistaa koneesta neljä matkustajaa raivatakseen tilaa neljälle oman henkilökuntansa jäsenelle, joita tarvittiin Louisvillessä.

Kyseessä on jo toinen Unitedin ympärillä syntynyt kohu lyhyen ajan sisällä. Maaliskuussa heräsi pahennusta, kun yhtiö hääti lennoltaan henkilökuntalipuilla lentäviä teinityttöjä, koska he olivat pukeutuneet leggingseihin. Yhtiö puolusti toimintaansa sillä, että alennuslipuilla lentäviltä matkustajilta vaaditaan tiukempaa pukukoodia kuin muilta matkustajilta.

Amerikkalaisilla lentoyhtiöillä on laillinen oikeus poistaa matkustajia koneista vastoin heidän tahtoaan, jos koneet on ylibuukattu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme