Mainos
Mainos

Matkustajakone teki hätälaskun auton kokoinen reikä rungossaan

Matkustajakone on joutunut tekemään hätälaskun Filippiinien pääkaupunkiin Manilaan sen jälkeen kun koneen runkoon tuli henkilöauton kokoinen reikä kesken lennon.

Hong Kongista Melbourneen matkalla olleessa Qantas Airwaysin koneessa oli 346 matkustajaa ja 19 miehistön jäsentä. Hätälasku onnistui hyvin eikä kukaan loukkaantunut tilanteessa.

Matkustajat kertovat kuulleensa kesken lennon kovan pamahduksen. Tämän jälkeen kone menetti nopeasti korkeuttaan.

Lentoyhtiöstä vahvistetaan, että koneen runko repeytyi osittain ja matkustamon ilmanpaine romahti.

Viranomaiset selvittävät parhaillaan turman syytä.

"Tällaisessa tapauksessa voi tapahtua mitä hyvänsä"

Repeytyneen koneen onnistunut pakkolasku riippuu täysin tapauksesta, Ilmailuhallinnon lentotoiminta-osaston johtaja Reijo Lamberg toteaa. Jos ongelman on aiheuttanut räjähdys, on oleellista, kuinka strategisessa kohdassa konetta se tapahtuu ja mitä laitteistoja se vaurioittaa.

- Tällaisessa tilanteessa voi tapahtua mitä hyvänsä. Jos kone ei ratkaisevasti muuta muotoaan, niin kyllähän sillä voi kokeilla lentämistä, Lamberg sanoo.

Lambergin tietojen mukaan pahin vaaratilanne oli vuosia sitten Havaijilla, kun matkustajakoneen katosta melkein kolmannes irtosi yläilmoissa. Silti kone saatiin lennettyä onnellisesti alas.

- Mutta sitten pienemmästäkin reiästä saattaa tulla täystuho.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme