Mainos
Mainos

Matkustajalentokone syttyi tuleen hätälaskun jälkeen Singaporessa

Singaporesta Changin lentokentältä Milanoon matkalla ollut lento SQ368 kääntyi takaisin Singaporea kohti kahden tunnin matkanteon jälkeen, kun koneessa oli havaittu moottorivika. Takaisin kentälle päästyään kone syttyi tuleen. Asiasta uutisoi muun muassa The Guardian.


Kahden tunnin lennon jälkeen koneen kapteeni oli raportoinut moottoriviasta ja kääntänyt kurssin takaisin Singaporea kohti.

Singapore Airlines ilmoitti lausunnossaan, että koneen oikeanpuoleinen moottori syttyi tuleen samalla hetkellä, kun se kosketti maata koneen laskeutuessa Changin lentokentälle.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Boeing 777 -mallin matkustajalentokoneessa syttynyt palo saatiin sammumaan palomiesten avulla. Kukaan koneen kyydissä olleista yli 200 matkustajasta tai 19 henkilökunnan jäsenestä ei loukkaantunut uhkaavan näköisessä palossa.

Koneessa ollut matkustaja Lee Bee Yee kertoi The Straits Times -julkaisulle havainneensa koneessa heikon polttoaineen hajun, kun matkaa oli taitettu kahdesta kolmeen tuntia.

– Lentäjä ilmoitti meille, että koneessa oli vuoto ja että koneen tulee kääntyä takaisin Changin lentokentälle, sillä siinä ei ollut tarpeeksi polttoainetta.

– Me olimme nukkumassa, emmekä ajatelleet asiaa sen enempää, hän kertoi.

Kun kone laskeutui takaisin Singaporeen, matkustajat hurrasivat ja taputtivat. Yhtäkkiä koneen oikealla puolella näkyi välähdys ja Lee Bee Yeen mukaan ”valtavat lieskat” löivät koneen kylkeä pitkin.

Kuvia palavasta ja savuavasta koneesta ladattiin pikaviestipalvelu Twitteriin paikan päältä.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme