Mainos
Mainos

Matkustamista Egyptiin vältettävä - matkatoimistot kotiuttavat suomalaiset

Matkatoimistot kotiuttavat suomalaiset matkailijat Egyptistä.

Matkatoimisto Tjäreborg alkaa lähettää suomalaisia asiakkaitaan kotiin Egyptistä viikonlopun aikana. Matkatoimiston tiedottaja Peter Kålan mukaan kaikki asiakkaat pyritään saamaan takaisin Suomeen viimeistään maanantaina.

Tjäreborg myös peruu kaikki elokuun ja syyskuun matkat Egyptiin.

Ylen mukaan myös Finnmatkat pyrkii tuomaan asiakkaansa Suomeen maanantaihin mennessä. Finnmatkat peruu kaikki Egyptin-matkansa 7. lokakuuta saakka.

Matkustamista koko Egyptiin vältettävä

Suomen ulkoministeriö on kehottanut kansalaisia välttämään matkustamista koko Egyptiin. Ulkoministeriö päivitti matkustiedotettaan illalla.

Nyt myös tarpeetonta matkustamista aiemmin turvallisiksi arvioituihin Etelä-Siinain ja Punaisenmeren lomakeskuksiin kehotetaan välttämään.

Ulkoministeriön mukaan Egyptissä ei ole välitöntä vaaraa suomalaisturisteille, vaan suositus välttää tarpeetonta matkustamista on vain varotoimi. Ministeriön mukaan suositus antaa kuluttajille mahdollisuuden perua lomamatkansa Egyptiin.

Hurghadassa lomailee noin kaksisataa suomalaista. Lomailijoiden lisäksi Egyptissä oleskelee noin kolmesataa Suomen kansalaista, osa heistä kaksoiskansalaisia.

Myös Norjan, Tanskan ja Ruotsin ulkoministeriöt ovat antaneet saman kehotuksen. Myös Norja evakuoi kansalaisiaan Hurghadasta. Lisäksi Ruotsi ja Tanska ovat kutsuneet Egyptin asianhoitajan kuultavaksi ulkoministeriöihinsä eilisten väkivaltaisuuksien takia.

(MTV3 - STT - TT - NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme