Mainos
Mainos

Mauritanian armeija teki vallankaappauksen

Televisiokanava al-Arabijan mukaan kaappauksen johtajat ovat antaneet lausunnon, jonka mukaan valta maassa siirtyy sotilasneuvostolle.

Länsiafrikkalaisessa Mauritaniassa on tehty sotilasvallankaappaus. Armeija sanoi lausunnossaan haluavansa panna pisteen maan "totalitaariselle hallinnolle".

Tapahtumat käynnistyivät aamulla, kun armeijan joukot ottivat hallintaansa radio- ja televisioasemat sekä asevoimien päämajan pääkaupungissa Nouakchottissa, ja sulkivat presidentinpalatsiin johtavat tiet. Myös pääkaupungin lentokenttä ja maan raja-asemat on suljettu.

Kaupungista on kuulunut rajua ammuskelua koko päivän ajan.

Mauritanian presidentti Maaouya Ould Sid'Ahmed Taya on paraikaa Saudi-Arabiassa, missä hän on osallistunut kuningas Fahdin hautajaisiin.

Kapinalliset sotilaat yrittivät vallankaappausta jo kesäkuussa 2003, mutta kahden päivän taisteluiden jälkeen presidentti Tayalle uskolliset joukot voittivat. Maan hallitus kertoi lisäksi estäneensä kaksi vallankaappausyritystä vuonna 2004.

Taya itsekin nousi valtaan juuri vallankaappauksen myötä vuonna 1984.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme