Mainos
Mainos

May BBC:lle: Brexitin jälkeen voimme käyttää jäsenmaksujen rahat kouluihin ja terveydenhuoltoon

Ison-Britannian pääministeri Theresa May kertoi BBC:lle haastattelussa, että kun maa lähtee EU:sta ja lopettaa myös jäsenmaksun maksamisen, rahat voidaan käyttää muun muassa julkiseen terveydenhuoltoon.

Maaliskuussa vuonna 2019 Britannia on lopulta jättämässä Euroopan unionin ja saa vielä 21 kuukautta siirtymäaikaa. Pääministeri May näkee muutoksen hyvin positiivisessa valossa.

– Unionin jättämisen jälkeen meidän ei tarvitse maksaa suuria summia rahaa vuosi toisensa jälkeen EU:lle, joten tämä raha on käytettävissä Britanniassa meidän prioriteetteihimme, kuten kouluille ja terveydenhuollolle, May kertoi BBC:n haastattelussa.

Brexit-kampanjoinnin aikaan osa eroa kannattavista poliitikoista käyttivät jäsenmaksun rahasumman ohjaamista terveydenhuoltoon yhtenä mainoslauseista. EU-eroa vastustavat taas ovat ilmaisseet, että eron taloudelliset seuraamukset tulevat vähentämään rahaa, jota Britannialla on käytettävissään julkisiin palveluihin.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme