Mainos
Mainos

Maynardin tapaus sai Vatikaanin liikkelle: "Eutanasia on absurdia"

Aktiivinen eutanasia on noussut jälleen puheenaiheeksi, kun yhdysvaltalainen 29-vuotias Brittany Maynard päätti itse kuolinpäivänsä ennen kuin aivokasvaimesta aiheutuvat oireet ja kivut koituivat sietämättömiksi.

Parantumattomasti sairas Maynard kuoli viime lauantaina. Hän oli osallistunut Oregonin osavaltiossa ohjelmaan, jossa tuetaan kuolemansairaita ja lopuksi heille kirjoitetaan lääkeannos, jonka avulla henkilö voi päättää päivänsä, kun hän on siihen valmis. Maynard puhui viimeisiin päiviinsä saakka arvokkaan kuoleman puolesta. Yhdysvalloissa viidessä osavaltiossa on mahdollisuus avustettuun kuolemaan.

Maynardin tapaus on nostanut tunteet pintaan niin puolesta kuin vastaan. Eilen Vatikaanin edustaja antoi lausunnon, jossa teko tuomitaan. Asiasta kertoo muun muassa sanomalehti The Telegraph -nettisivuillaan.

– Me emme tuomitse ihmisiä, mutta teko itsessään on tuomittava, Isä Ignacio Carrasco de Paula sanoi italialaiselle uutistoimisto ANSAlle.

– Avustettu itsemurha on täysin absurdia, Isä Carrasco de Paula jatkoi.

Maynard kertoi sairaudestaan avoimesti hänen Facebook-sivuillaan. Hän julkaisi yhteistyössä yhdysvaltalaisen kansalaisjärjestön kanssa videon ajatuksistaan. Videota on katsottu Youtubessa yli 9,8 miljoonaa kertaa.

– Se, että päättää itse päivänsä ei ole hyvä asia, koska samalla haluamme sulkea pois elämästä yhden osan, sen, että on myös sairauksia.  Se voi muuttaa yleistä asenneilmastoa niin, että yhteiskunnassamme ei enää haluta maksaa sairauksista aiheutuvia kustannuksia Ignacio Carrasco de Paula lisäsi.

 

 

 

 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme