Mainos
Mainos

McCain saapui visiitille Irakiin

Republikaanien presidenttiehdokas John McCain on saapunut vierailulle Irakiin. Visiitti on osa McCainin johtaman valtuuskunnan laajempaa Lähi-idän ja Euroopan kiertomatkaa.

Hänen odotetaan tapaavan Irakissa ainakin pääministeri Nuri al-Malikin sekä amerikkalaisjoukkojen komentajan, kenraali David Petrauksen. Vierailusta ei annettu tietoja etukäteen turvallisuussyiden takia.

McCain kannatti sekä Irakin sodan aloittamista että viime vuonna tehtyä voimakasta amerikkalaisjoukkojen lisäystä. Hänen mielestään joukkojen kasvattaminen on toimivin keino saattaa taistelut voitokkaaseen päätökseen.

Alkavan viikon mittaan McCain vierailee myös Israelissa, Britanniassa ja Ranskassa. Hänen arvellaan hakevan ulkomailta lisänostetta vaalikampanjalleen, jossa hän on korostanut nimenomaan ulkopoliittisia kykyjään ja valtiomiestaitojaan vertailussa demokraattien vastaehdokkaisiin.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme