Mainos
Mainos

McCainin ja Obaman tv-väittely: Molemminpuolista syyttelyä

Yhdysvaltain presidenttiehdokkaiden kolmas ja viimeinen tv-vaaliväittely on keskittynyt odotetusti maan talouskriisiin ja sen hoitamiseen.

Demokraattien Barack Obama ja republikaanien John McCain kiistelivät väittelyssä siitä, kumman talouspaketti kohentaa taloustilannetta nopeammin ja kuinka ennätysmäinen budjettivaje saadaan kuriin.

Väittelyn kiihkein osa on koskenut sitä, kumpi ehdokkaista on käynyt likaisemman ja valheellisemman kampanjan. Ehdokkaat syyttävät toisiaan valehtelusta ja tosiasioiden vääristelystä.

McCain lupasi lopettaa riippuvuuden tuontiöljystä rakentamalla kymmeniä uusia ydinvoimaloita. Obaman mukaan maa pystyy pääsemään eroon tuontiöljystä kymmenessä vuodessa uusiutuvien energiamuotojen avulla.

Väittely käytiin Hofstran yliopistossa, Hempsteadissa, New Yorkissa.

Obama nähdään talouskriisin taltuttajana

Tuoreeseen mielipidemittaukseen vastanneiden amerikkalaisten mukaan Obama pärjäisi talouskriisin taltuttajana paremmin kuin McCain.

Kaikkiaan 48 prosenttia vastanneista on sitä mieltä, että Obama on pärjännyt hyvin tai erittäin hyvin selittäessään, kuinka hän hoitaisi talouskriisiä. Vastaava luku McCainilla on 29 prosenttia.

Talouskriisi ei näytä kuitenkaan juurikaan heiluttaneet amerikkalaisten uskoa itseensä tai henkilökohtaiseen talouteensa.

Yhteensä 64 prosenttia katsoi, että "amerikkalaisina löydämme aina ratkaisun ongelmiimme ja saamme mitä haluamme". Edellisten presidentinvaalien yhteydessä vuona 2004 luku oli 59 prosenttia. Yli 40 prosenttia haastatelluista oli sitä mieltä, että heidän henkilökohtainen taloutensa oli erinomainen tai hyvä.

Tutkimukseen osallistui lähes 1500 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

(15.10.2008)

(15.10.2008)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme