Mainos
Mainos

McChrystal saa pitää neljä tähteään

Vastikään tehtävistään irtisanoutunut ja eläkkeelle aikova yhdysvaltalaiskenraali Stanley McChrystal saa pitää neljän tähden kenraalin arvonsa eläkkeelle jäätyään. Erikoisluvan myönsi presidentti Barack Obama, joka pakotti McChrystalin eroamaan viime torstaina Afganistanin operaation johdosta.

Yleensä neljän tai kolmen tähden kenraaliksi ylennetty sotilas saa pitää tähtiarvonsa eläköidyttyään vain jos on ehtinyt palvella viimeisimmällä arvollaan yli kaksi vuotta. McChrystalin ylennyksestä neljän tähden kenraalikuntaan on vain hieman yli vuosi.

- Teemme mitä tahansa varmistaaksemme, että hän joka on palvellut maataan näinkin kyvykkäästi voi eläköityä neljän tähden kenraalina, sanoo Valkoisen talon tiedottaja Robert Gibbs.

Neljän tähden arvon pitäminen nostaa McChrystalin kuukausieläkettä lähes tuhannella eurolla verrattuna kolmen tähden kenraalin eläkkeeseen. Neljän tähden kenraalina McChrystalin eläke on 12 475 dollaria kuussa ennen veroja eli noin 10 200 euroa.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme