Mainos
Mainos

McDonalds ei tarjonnut vaihtoehtoa purilaisille - joutui korvaamaan työntekijälle

Pikaruokaketju McDonalds on tuomittu maksamaan Brasiliassa korvauksia ketjun entiselle työntekijälle siitä, ettei tälle tarjottu lounasruokavaihtoehtoa.

22-vuotias Rafael Luiz haastoi ketjun oikeuteen, koska McDonalds tarjosi tälle lounasruoaksi ainoastaan ketjun omia tuotteita. Luizin mielestä ketjun olisi kuulunut tarjota myös terveellisempi vaihtoehto sen kahden vuoden aikana jolloin hän työskenteli firmassa.

Luiz perusteli korvausvaatimustaan oikeusistuimessa muun muassa vuonna 2004 valmistuneen Super size me -dokumenttielokuvan avulla. Dokumentti kertoo terveyshaitoista, joita filmin tehnyt Morgan Spurlock sai syötyään pelkästään McDonaldsin tuotteita kuukauden verran.

McDonalds tuomittiin maksamaan Luizille korvauksia 800 dollaria. McDonalds on todennut, että se perehtyy nyt tuomion yksityiskohtiin ja saattaa tehdä tapauksesta valituksen. Ketju korostaa että sen myymä ruoka on Brasilian lakien mukaista.

(MTV3 – AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme