Mainos
Mainos

Toimittajan ja kuvaajan suorassa lähetyksessä tappanut ampui itsensä

Virginiassa Yhdysvalloissa kaksi toimittajaa suorassa lähetyksessä tappanut mies on kuollut ammuttuaan itseään, kertovat viranomaiset.

Mies ampui itseään valtatie 66:lla sen jälkeen, kun poliisit olivat saavuttaneet hänet takaa-ajon jälkeen.  

Amerikkalaisten viestimien mukaan ampuja on Vester Flanagan, joka sai potkut kaksi vuotta sitten samaiselta WDBJ-asemalta, jonka palveluksessa ammutut toimittaja Alison Parker, 24, ja kameramies Adam Ward, 27, olivat.  

WDBJ:n asemajohtaja Jeff Marks sanoo CNN:lle, ettei hän edes tiennyt Flanaganin asuvan edelleen alueella. Marks ei uskonut, että Flanagan olisi koskaan edes tavannut ampumaansa kaksikkoa.  

-En tällä hetkellä osaa sanoa, haluaisinko hänen elävän vai kuolevan, Marks sanoi ampujasta.  

Flanaganin syyllisyyteen viittaa sekin, että hän oli pannut sosiaaliseen mediaan videon ampumisesta käyttäen nimeä Bryce Williams. Nimi on sama, jota Flanagan käytti työskennellessään WDBJ:llä.  

Uutiskanava ABC kertoi niin ikään saaneensa Bryce Williams -nimiseltä mieheltä 23-sivuisen manifestin, jonka se on luovuttanut poliisille.  
 

Ampuja tallentui kuviin  

Parker ja Ward ammuttiin, kun he olivat lomakeskuksessa tekemässä haastattelua aamutelevisioon. Laukaukset kuuluvat suorassa lähetyksessä, minkä jälkeen toimittaja ja haastateltava syöksyvät kirkuen suojaan.   

Wardin kamera tippuu tämän jälkeen lattialle, mutta se ehtii vielä välittää suttuisen kuvan tummiin vaatteisiin pukeutuneesta ampujasta. Tämän jälkeen lähetys siirtyy takaisin studioon.  

Tapetut journalistit olivat tekemässä haastattelua turismista Bridgewater Resort -lomakeskuksessa Monetassa lähellä Roanokea, joka on WBDJ:n asemapaikka, kun tappaja yllätti heidän ilmeisesti takaapäin. Haastateltava haavoittui tulituksessa.  

Parker kuvasi itseään Facebook-sivullaan aamutelevision reportteriksi, joka pitää tanssiaisista. Wardin ja Parkerin kerrottiin ensin olevan pari, mutta WDBJ tarkensi myöhemmin kummankin olleen kihloissa tahoillaan.

Parker oli itse asiassa mennyt salaa kihloihin aseman uutisankkurin Chris Hurstin kanssa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme