Mainos
Mainos

Media lainaa saksalaislehteä – Mistä kaikki Bildin tieto Lubitzista on peräisin?

Eilen julki tulleesta Germanwingsin äänitteistä tehdystä käsikirjoituksesta selviää, että turmakoneen perämies penäsi kapteenia poistumaan ohjaamosta useampaan otteeseen.

Äänitteiltä selviää, että ilmeisesti teko on ollut Anders Lubitzin puolelta ainakin jossain määrin suunniteltu. Saksan syyttäjän mukaan Lubitz tappoi tarkoituksella itsensä ja 149 muuta lennolla 9525.

Syyttäjä on yllättynyt ja järkyttynyt siitä, miten media on saanut tietonsa onnettomuudesta ja äänitteet onnettomuuskoneen ja lennonjohdon välisistä keskusteluista.

Yleensä kyseisiä äänitteitä ei julkaista ennen kuin onnettomuusraportin lopullisen version yhteydessä.

Useat mediat ovat lainanneet vuolaasti saksalaista Bild-lehteä suurimmassa osassa uutisointia Alppien turmasta ja Anders Lubitzista.

Bild muun muassa julkaisi ensimmäisenä tietoja Lubitzin mielenterveyden häiriöistä. Näitä tietoja ei ollut työnantajallakaan.

Ranskan onnettomuustutkijat kertoivat CNN:lle, että he ovat kauhistuneita äänitteen vuotamisesta Bildille.

Onnettomuustutkijoiden edustaja Martine Del Bono sanoi, että vuoto ei ole voinut olla peräisin tutkijoilta.  He suhtautuvat raportin vuotoon ainoastaan salakatseluna.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme