Mainos
Mainos

Media: Obama varoitti Michael Flynnistä, Trump palkkasi silti – ja työsuhde loppui surkeasti

Useat yhdysvaltalaismediat ovat uutisoineet, että presidentti Barack Obama varoitti ensitöikseen maan nykyistä presidenttiä Donald Trumpia palkkaamasta Michael Flynniä.

Viranomaislähteet ovat kertoneet medioille, että varoitus tapahtui vain kaksi päivää marraskuun presidentin vaalien jälkeen istuvan ja tulevan presidentin ensi tapaamisessa Oval Officessa 10. marraskuuta 1,5 tuntia kestäneessä tapaamisessa. Obaman varoituksesta uutisoi ensimmäisenä NBC News.

Flynn oli toiminut aiemmin Obaman hallinnossa Yhdysvaltojen armeijan tiedustelun johdossa, mutta presidentti oli erottanut miehen vuonna 2014. NBC Newsin tietojen mukaan irtisanomisen taustalla olivat muun muassa Flynnin tehtäviensä huono hoitaminen sekä temperamenttiongelmat. 

New York Timesin mukaan Obama oli huolissaan Flynnin Venäjä-yhteykseistä. Julkaisun tietojen mukaan Obama oli muun muassa tietoinen Flynnin vuonna 2015 tekemästä matkasta Moskovaan sekä muista kontakteista maahan. 

Varoituksista huolimatta Yhdysvaltain 45. presidentti Trump nimitti Flynnin kansallisen turvallisuuden neuvonantajaksi Valkoiseen taloon.

Flynn joutui kuitenkin eroamaan helmikuussa, kun kävi ilmi, että hän oli jättänyt kertomatta varapresidentti Mike Pencelle yhteydenpidostaan Venäjän Washingtonin-suurlähettilään kanssa. Yhteydenpito tapahtui siirtymäkaudella ennen kuin Flynn aloitti kansallisen turvallisuuden neuvonantajan virassa, jota hän ehti hoitaa ennätyksellisen lyhyen aikaa, 24 päivää. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme