Mainos
Mainos

Pohjois-Ranskan panttivankitilanne ohi – Pääministeri: Barbaarinen hyökkäys kirkkoa kohtaan

Ranskalaismedian mukaan panttivankitilanne maan pohjoisosassa Saint-Etienne-du-Rouvrayssa on ohi.

Maan sisäministeriöstä kerrotaan, että yksi panttivangeista on kuollut. Lisäksi toinen panttivanki taistelee hengestään. Poliisilähteen mukaan kuollut panttivanki oli pappi. 

Mediatietojen mukaan poliisi ampui hyökkääjät. 

Ranskan pääministeri Manuel Valls ilmaisi tiistaina järkyttyneensä kirkon tapahtumista. Hän kutsui papien hengen vienyttä panttivankitilannetta "barbaarikseksi hyökkäykseksi kirkkoa kohtaan".

– Isku haavoitti koko Ranskaa ja kaikkia katolilaisia. Pysymme yhtenäisinä, Valls kirjoitti Twitterissä.

Myös Paavi Francis ilmaisi surunsa tapahtuneesta. Hän sanoi olevansa erityisen järkyttynyt, koska isku tapahtui kirkossa pyhällä paikalla.  

Iskivät kesken messun

Aiemmin kerrottiin, että kaksi veitsin aseistautunutta miestä otti panttivankeja kirkossa. Panttivankeja kerrottiin olleen viisi. 

Miesten on kerrottu menneen sisään kirkkoon messun aikana. He ottivat panttivangeiksi papin, kaksi nunnaa ja kirkossa kävijöitä. 

Hyökkääjien motiivit eivät ole toistaiseksi tiedossa. Syyttäjän mukaan asian tutkinnasta vastaavat terrorismiin erikoistuneet viranomaiset. 

Saint-Etienne-du-Rouvray sijaitsee noin 120 kilometriä Pariisista luoteeseen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme