Mainos
Mainos

Media: Ruotsilta ja Tanskalta huijattu yli 10 miljoonaa euroa – rahoja käytetty terrorismin tukemiseen

Ruotsin ja Tanskan valtioilta on huijattu maksamattomina arvonlisäveroina varoja yli 10 miljoonan euron edestä. Huijattuja rahoja on käytetty mahdollisesti kansainvälisen terrorismin tukemiseen, kertovat asiaa tutkineet Ruotsin radio, Tanskan radio sekä sanomalehti Jyllands-Posten. Suomessa asiasta uutisoi Yle.

Ruotsalais- ja tanskalaistoimittajien selvityksessä on käynyt ilmi, että veropetoksiin on osallistunut ainakin 50 elektroniikkaa ja elintarvikkeita myyvää yhtiötä. Huijausten takana on henkilöitä, joilla on kytköksiä ääri-islamismiin, Ruotsin radio kertoo.

Ruotsissa kauppaa on käyty etenkin matkapuhelimilla. Huijauksia on tehty siten, että puhelimia on tuotu maahan valeyrityksen välityksellä, ja valeyritys on myynyt tuotteita eteenpäin niiden todellisille tilaajille. Valeyritys on jättänyt tuotteista arvonlisäverot maksamatta, ja todellinen tilaaja on tämän vuoksi voinut polkea hintoja alas pikavoittoja varten. Valeyritykset ovat tavallisesti hakeutuneet konkurssiin, Ruotsin radio kertoo.

Ruotsin radion mukaan Ruotsin valtiolta on huijattu ainakin 90 miljoonaa kruunua vuodesta 2012 alkaen. Tanskalta on samassa ajassa huijattu 30 miljoonaa kruunua. Euroina yhteenlaskettu summa nousee jopa yli 12 miljoonaan euroon.

Siitä, kuinka paljon varoja on valunut terroristeille, ei ole tarkkaa tietoa. Ainakin osan rahoista epäillään päätyneen islamistiselle terroristisolulle Espanjaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme