Mainos
Mainos

Media saa syyt niskoilleen, jos Englanti menettää jalkapallon MM-isännyyden

Brittimedia on kohdannut painostusta Fifan ja Englannin World Cup -edustajien taholta, koska se on ryhtynyt penkomaan jalkapallon MM-kisojen taustalla olevaa korruptiota. Guardianin mukaan Englannin hakukomitean johtaja Andy Anson yritti eilen taivutella BBC:n pääjohtajaa Mark Thompsonia, ettei kanava esittäisi Fifaa käsittelevää Panorama-ohjelmaa ennen vuoden 2018 MM-kisapaikkaäänestystä.

BBC on tietenkin kieltäytynyt painostuksesta. Panorama-ohjelma on yhtiön tutkivan journalismin lippulaiva ja painostusta voidaan pitää pikemminkin kunnianosoituksena ohjelmalle. Ohjelma aiotaan esittää vain kolme päivää ennen 2. joulukuuta pidettävää äänestystä, kertoo MailOnline.

Hakukomitean johtajat ovat ilmoittaneet, että kohujournalismi katsotaan Fifassa mediapainostukseksi, jonka vuoksi Englannin mahdollisuudet kisaisännyyteen ovat romahtaneet. Myös Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter on närkästynyt medialle.

- Voidaan kysyä, onko toimittajien ja sanomalehtien sopivaa tehdä ansoja ihmisille, hän sanoi Guardianin mukaan.

Sunday Times -lehti väitti aiemmin, että kaksi Fifan johtokunnan jäsentä olisivat olleet valmiita myymään äänensä Yhdysvalloille. Jutussa toimittajat esiintyivät väärillä henkilöllisyyksillä lahjoakseen Fifan edustajia. Fifa aikoo käsitellä tapausta noin viikon kuluttua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme