Mainos
Mainos

Media: Saudi-Arabiassa pidätetty lukuisia prinssejä ja ex-ministereitä

Saudi-Arabiassa on pidätetty kymmenen prinssiä ja lukuisia entisiä ministereitä, uutistoimisto AFP kertoo saudiomisteisen al-Arabiya-uutiskanavan kertoneen. Asiasta ovat kertoneet uutiskanavalle nimettömät lähteet.

BBC puolestaan kertoo, että mediaraporttien mukaan pidätettyjen joukossa on 11 prinssiä sekä myös neljä nykyistä ministeriä. BBC:n mukaan pidätettyjen nimiä ei ole kerrottu, eikä ole selvää, mistä heitä syytetään. New York Timesin mukaan pidätettyjen joukossa olisi kuitenkin kerrottu olevan muun muassa miljardööri, prinssi al-Waleed bin Talal.

Raportoidut pidätykset tehtiin vain joitakin tunteja sen jälkeen, kun uusi korruption vastainen komitea oli perustettu, BBC kertoo. Komiteaa johtaa kruunuprinssi Mohammed bin Salman.

Raportoitujen pidätysten onkin mediassa arveltu olevan kruununprinssin keino vahvistaa valtaansa.

Syyskuussa maassa pidätettiin yli 20 ihmistä, joiden joukossa oli myös vaikutusvaltaisia uskonnollisia johtajia. Kriitikoiden mukaan kyseessä oli koordinoitu ratsia. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme