Mainos
Mainos

Media seuraa True Finns -ilmiötä

Ulkomaisia viestimiä kiinnostaa näissä eduskuntavaaleissa perussuomalaisten gallupsuosion nousu.

Uutistoimisto AFP kutsuu nationalistiseksi oikeistopuolueeksi luonnehtimiensa perussuomalaisten suosion kasvua meteorimaiseksi. Perinteiset pääpuolueet ovat AFP:n arvion mukaan joutuneet kamppailemaan, kun englanniksi True Finns -nimellä tunnettu puolue on kiivennyt mielipidetiedusteluissa.

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) arvioi eilen AFP:lle, että äänestäjien kiinnostus vaaleihin näyttää voimistuneen perussuomalaisten suosion kasvun takia.

Ennakkoon on puntaroitu myös kysymystä siitä, vaikuttaako vaalitulos Suomen ratkaisuihin EU-maiden talouskriisien hoidossa.

Ulkomaisissa arvioissa ennustetaan, ettei Suomi todennäköisesti asetu vastustamaan Portugalin apupakettia. Tätä mieltä ovat uutistoimisto Reutersin haastattelemat pankkiasiantuntijat Suomessa ja ulkomailla. Arvioissa viitataan muun muassa siihen, että muut euromaat painostaisivat Suomea hyväksymään Portugalin talousapupaketin euron vakauden nimissä.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme