Mainos
Mainos

Media: USA ei valmistaudu massakarkotuksiin

Yhdysvallat ei ryhdy tekemään luvattomasti maahan saapuneiden massakarkotuksia, sanoo Yhdysvaltain kotimaan turvallisuudesta vastaava ministeri John Kelly. Ministerin linjauksesta kertovat uutistoimisto AP sekä usea muu media.

Guatemalan-vierailullaan karkotuksia kommentoineen Kellyn linjaus näyttäisi pehmentävän ainakin hieman aiempia kannanottoja. Hänen mukaansa tulossa ei ole massaratsioita.

Kelly kuitenkin samalla painotti, että kiinni saadut luvatta rajan yli tulleet "palautetaan kotimaihinsa paljon nopeammin" kuin on ollut käytäntö 2000-luvulla. Hänen mukaansa Yhdysvaltoihin ei kannata tulla laittomasti.

Asetus maahantulosta ensi viikkoon

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump lykkää uutta asetustaan maahantulon rajoituksista ensi viikkoon, kertoi uutistoimisto Bloomberg torstaina. Asetuksen lykkääntymisestä kertoi Bloombergille Valkoisen talon edustaja, jota ei uutisessa nimetty.

Lähde ei kertonut syytä viivästymiselle. Trump oli aiemmin ilmoittanut, että hän antaisi uuden asetuksen maahantulon ehdoista tällä viikolla.  
Wall Street Journal kertoi aiemmin, että Trumpin hallinto näyttäisi pitävän kiinni maahantulokiellosta, joka koskee seitsemää muslimienemmistöistä maata. Oikeus pisti jäihin Trumpin asiasta antaman ensimmäisen asetuksen.

Alkuperäinen maahantulokielto koski Irania, Irakia, Jemeniä, Syyriaa, Libyaa, Somaliaa ja Sudania.

On ennakoitu, että uusittu maahantulokielto ei koskisi pysyvän oleskeluluvan eli green cardin saaneita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme