Mainos
Mainos

Mediajohtaja ehdolla E-Korean pääministeriksi

Etelä-Korean presidentti Kim Dae Jung on nimennyt maan uudeksi pääministeriehdokkaaksi Chang Dae Wanin, maan suurimman talouslehden johtohahmon.

Presidentti Kim Dae Jung (kuvassa) päätyi valitsemaan Changin, koska hänen edellinen ehdokkaansa pääministerin virkaan, Chang Sang, ei saanut parlamentin hyväksyntää. Chang Sangista olisi tullut maan ensimmäinen naispääministeri.

50-vuotias Chang Dae Wan on johtanut Maeil Business Newspaper -talouslehteä vuodesta 1988 lähtien. Hänellä on tohtorintutkinto New Yorkin yliopistosta, ja häntä kuvaillaan uudistusmieliseksi vahvaksi johtajaksi.

Etelä-Korean pääministerin virka on lähinnä seremoniallinen, mutta jos maan presidentti kuolee tai on kyvytön hoitamaan tehtäviään, vastuu siirtyy pääministerille.

Parlamentti kieltäytyi viime viikolla valitsemasta Chang Sangia pääministeriksi. Pääoppositiopuolue GNP syytti häntä akateemisen taustan vääristelystä ja kiinteistökeinottelusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme