Mainos
Mainos

Mediat: Trumpin kampanjalta lahjoituspyyntöjä suomalaisille poliitikoille

Useat ulkomaiset poliitikot ovat saaneet republikaanien todennäköisen presidenttiehdokkaan Donald Trumpin kampanjalta lahjoituspyyntöjä sähköpostitse, kertoo Washington Post –lehti.

The Hill -sanomalehden ja liberaalin nettisivuston Talking Points Memon mukaan Trumpin kampanja on lähettänyt lahjoituspyyntöjä myös suomalaisille kansanedustajille.

Ulkomaiset vaalilahjoitukset ovat Yhdysvaltain liittovaltion lain mukaan kiellettyjä.

Muun muassa brittiläiset, islantilaiset ja australialaiset poliitikot ovat vahvistaneet saaneensa Trumpin kampanjalta useita kampanjaposteja ja lahjoituspyyntöjä. Poliitikot kertoivat asiasta itsenäisesti julkaisemalla viesteistä kuvakaappauksia Twitterissä.

Medioiden väitteiden mukaan sähköposteja on lähetetty myös suomalaisille poliitikoille. Ulkomaisten poliitikkojen julkaisemien kuvakaappausten mukaan sähköpostien lähettäjäksi olisi merkattu Trumpin vanhin poika Donald Trump Jr.

Trumpin kampanja ei ole kommentoinut mediatietoja eikä ulkomaisten poliitikkojen Twitterissä julkaisemia väitteitä.

Mikäli lahjoituspyyntö-sähköpostit olisi tarkoituksenmukaisesti lähetetty Trumpin kampanjan toimesta, kyseessä olisi kummallinen pyrkimys kampanjan rahoittamiseen laittomin keinoin. Ulkomaalaiset eivät saa liittovaltion lain mukaan rahoittaa vaalikampanjoita.

On myös mahdollista, että sähköpostiviestien lähettäjä on Trumpia vastustava joku muu taho. Trumpin kompuroiva kampanjan rahoitus puhututtaa paljon Yhdysvalloissa, sillä Trump on jäänyt kiinni useasta raha-asioihinsa liittyvästä valheesta.

Trump kampanjoi todennäköisesti Yhdysvaltain presidentiksi demokraattien Hillary Clintonia vastaan. Viimeisimmissä connecticutilaisen yliopiston kannatuskyselyissä Clintonia äänestäisi 42 prosentti amerikkalaisista, Trumpia 40 prosenttia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme