Mainos
Mainos

Mediat: Tukholman iskusta epäilty pyöri huumepiireissä ja pyrki Isis-taistelijaksi Syyriaan

Tukholman kuorma-autoiskusta epäilty uzbekkimies oli yrittänyt päästä Syyriaan taistelemaan äärijärjestö Isisin joukkoihin. Asiasta kertoo venäläismedia uzbekkilähteen perusteella.

Lähteen mukaan mies oli yrittänyt ylittää rajan Turkista Syyriaan vuonna 2015. Mies otettiin kuitenkin tuolloin kiinni ja lähetettiin takaisin Ruotsiin, josta hän oli hakenut oleskelulupaa. 

Lähde lisää, että Uzbekistanin viranomaiset olivat lisänneet miehen kansainväliselle etsintäkuulutuslistalle helmikuussa, kun oli aloitettu rikostutkinta, johon liittyi epäily "uskonnollisesta ääriajattelusta".  

Ilta-Sanomat kertoo Rakhmat Akilovin kanssa moskeijassa yhtä aikaa olleen miehen puolestaan paljastaneen, ettei Akilov osannut rukoilla "oikein", vaikka on tutkinnan aikana väittänyt kuuluvansa äärijärjestö Isisiin.

Ilta-Sanomien mukaan lehdet ovat aiemmin kertoneet miehen vaimosta ja neljästä lapsesta, mutta uusimpien tietojen mukaan Akilov oli eronnut vaimostaan.

Aftonbladet kertoi viikonloppuna, että Akilov olisi joutunut alkuvuodesta työttömäksi rakennusalalta. Kun toveri oli nähnyt tämän kuukausi sitten ja kysynyt mahdollisista uusista töistä, mies oli vastannut vain tupakoivansa ja nukkuvansa. Ystävän kertoman mukaan mies oli myös alkanut pyöriä huumeporukoissa.

Akilov on vangittu eilen perjantain terrori-iskusta epäiltynä todennäköisin syin. Asianajajan mukaan mies on myöntänyt teon.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme