Mainos
Mainos

Medvedev: Georgian presidentti on poliittinen ruumis

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev kutsuu Georgian presidenttiä Mihail Saakashvilia "poliittiseksi ruumiiksi". Medvedevin mukaan Kreml ei pidä häntä enää Georgian todellisena johtajana.

- Näemme tilanteen niin, että Georgian hallinto on romahtanut. Meidän näkökulmastamme presidentti Saakashvilia ei ole enää olemassa, Medvedev sanoi tv-haastattelussa eilen.

Mihail Saakashvili

Medvedev syytti jälleen myös Yhdysvaltoja Georgian aseistamisesta. Hänen mielestään Yhdysvaltain pitäisi muuttaa strategiaansa, koska se on johtanut jännityksen kiristymiseen Kaukasiassa.

Georgian kansalaisilla ei lupaa Venäjälle

Venäjä on päättänyt keskeyttää viisumien myöntämisen Georgian kansalaisille, kertoo Venäjän ulkoministeriö. Taustalla on Georgian päätös katkaista maiden väliset diplomaattisuhteet, kun Venäjä oli tunnustanut Etelä-Ossetian ja Abhasian alueet.

Venäjän presidentti on puolestaan pahoitellut sitä, ettei Euroopan unioni alkuviikon huippukokouksessaan syyttänyt Georgiaa konfliktin aloittamisesta. Medvedev valitti asiaa puhelimessa Ranskan presidentille Nicolas Sarkozylle.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme