Mainos
Mainos

Medvedev: "Pahat" pakotteet eivät auta Ukrainaa

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin mukaan länsimaiden uudet pakotteet Venäjää vastaan ovat "pahoja".

Medvedevin mukaan pakotteet nostattavat vain amerikkalaisvastaista tunnelmaa Venäjällä, mutta eivät auta Ukrainaa millään tavalla.  

Medvedevin mukaan Venäjä joutuu nyt kiinnittämään enemmän huomiota puolustusmenoihinsa.

 

Venäjän keskuspankki ilmoitti tutkivansa pakotteita ja harkitsevansa tukea pankeille. Varapääjohtaja Mihail Suhovin mukaan Venäjällä on riittävät varannot pitää pystyssä pakotteiden kohteeksi joutuvia venäläispankkeja.  

Venäjän ulkoministeriö tuomitsi Yhdysvaltojen uudet pakotteet "kiristyksenä" ja varasi oikeuden tarttua vastatoimiin. Ministeriön mukaan Yhdysvallat hakee alkukantaisella tavalla kostoa siitä, että kehitys Ukrainassa kulkee eri suuntaan kuin Washington suunnitteli.  

Ministeriö arvioi kannanotossaan, että EU antoi periksi Washingtonin kiristykselle päättäessään omista lisäpakotteistaan.  

Yhdysvaltojen sanktiot kohdistuvat Venäjän pankki- puolustus- ja energiamarkkinoihin. Ne koskevat esimerkiksi öljy-yhtiö Rosneftia, kaasuyhtiö Gazpromia ja asevalmistaja Kalashnikovia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme