Mainos
Mainos

Medvedev peruisi sananvapautta rajoittavan lain

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev haluaa perua lakimuutoksen, joka antaa tuomioistuimille valtuudet lopettaa herjaukseen syyllistyneiden tiedotusvälineiden ilmestymisen.

-On selvää, ettei tämä laki voi kuin luoda esteitä median normaalille toiminnalle, Interfax-uutistoimisto kertoo presidentin sanoneen parlamentille lähettämissään kommenteissa. Parlamentti hyväksyi lakimuutoksen huhtikuun lopulla äänin 399-1. Medvedev on kuitenkin sitä mieltä, ettei uusi laki auta estämään herjaavan materiaalin levittämistä.

-Tämän projektin peruuttaminen on välttämätöntä, hän totesi parlamentille. Venäjän aiemman lainsäädännön mukaan viestimen voi lakkauttaa vain, jos se on julkistanut valtiosalaisuuksia tai ääriryhmien lausuntoja, puolustellut terrorismia tai kehottanut terroritekoihin.

Lakimuutos hyväksyttiin pian sen jälkeen, kun silloinen presidentti Vladimir Putin oli suuttunut tiedotusvälineille. Media oli kertonut Putinin eronneen ja suunnittelevan uusia häitä 24-vuotiaan entisen voimistelijan Alina Kabajevan kanssa.

(MTV3, STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme