Mainos
Mainos

Medvedev: Venäjä valmis uuteen kylmään sotaan

Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin mukaan maa ei pelkää kansainvälisen tilanteen kiristymistä Etelä-Ossetian ja Abhasian itsenäisyyden tunnustamisen jälkeen.

Medvedev sanoi venäläiselle uutiskanavalle, että maa on tarvittaessa valmis vaikka uuteen kylmään sotaan.

Useat länsimaat ovat tuominneet Venäjän päätöksen tunnustaa Georgian kapinallismaakuntien itsenäisyys. Muun muassa Yhdysvaltain presidentti George W. Bush kutsuu päätöstä vastuuttomaksi ja vaatii Venäjää harkitsemaan sitä uudelleen. Etelä-Ossetian ja Abhasian tunnustaminen on vastoin Venäjän aiemmin hyväksymiä YK:n päätöslauselmia, Bush muistuttaa.

Yhdysvallat on uhannut käyttää veto-oikeuttaan, jos Venäjä hakee Etelä-Ossetian ja Abhasian itsenäisyydelle YK:n turvallisuusneuvoston siunausta.

Medvedevin mukaan kansainvälisten suhteiden kehitys riippuu nyt kansainvälisen yhteisön reaktioista.

Ranskan ulkoministeri: Me pelkäämme sotaa

-Me pelkäämme sotaa emmekä halua sotaa, sanoi EU:n puheenjohtajamaan Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchner France 2 -tv-kanavalle.

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev sanoi sitä ennen, että Venäjän ja läntisen Euroopan suhteiden heikentyminen on kiinni Euroopasta.

Venäjä syytti läntistä Eurooppaa ja Yhdysvaltoja Georgian aseistamisesta. Yhdysvallat tyrmäsi "naurettavana" väitteen, että se veisi Georgiaan aseita avustuskuljetusten mukana.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme