Mainos
Mainos

Medvedevillä ei aikaa vaaliväittelyihin

Vladimir Putin ei myöskään osallistunut vaalilautakunnan järjestämiin tv-väittelyihin vuosien 2000 ja 2004 presidentinvaalien alla.

Venäjän presidentinvaalien ennakkosuosikki Dmitri Medvedev kieltäytyy osallistumasta tv-väittelyihin kilpailijoidensa kanssa. Asiasta kertovat venäläiset uutistoimistot. Syynä on varapääministerin kiireinen aikataulu.

Interfaxin ja Ria Novostin mukaan Medvedev ilmoitti päätöksestään keskusvaalilautakunnalle tänään. Medvedevin edustajan mukaan työ varapääministerinä vaatii paljon matkustamista ja kokouksissa käymistä.

Medvedev seuraa näin presidentti Vladimir Putinin esimerkkiä. Putin ei osallistunut vaalilautakunnan järjestämiin väittelyihin vuosien 2000 ja 2004 vaalien alla.

Tuoreimpien mielipidemittausten mukaan Putinin tukemalla Medvedevillä ei ole vakavia haastajia vaaleissa. Opposition mukaan vaaliasetelmat ovat epäreilut, koska Medvedev muun muassa saa pääosan mediahuomiosta.

Vaaleihin on Medvedevin lisäksi rekisteröitynyt kolme muuta ehdokasta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme