Mainos
Mainos

Megawati vannoi varapresidentin virkavalansa

Indonesian uusi varapresidentti Megawati Sukarnoputri on vannonut virkavalansa. Hänet valittiin päivällä virkaan maan parlamentissa. Hän nousi ennakkosuosikiksi, kun maan entinen valtapuolue Golkar ilmoitti jäsentensä enemmistön kannattavan Megawatin valintaa. Indonesian parlamentti kokoontui valitsemaan varapresidenttiä tänään aamupäivällä.

Megawati

Tänään virkavalansa vannonut Indonesian uusi varapresidentti Megawati Sukarnoputri kieltäytyi ensin varapresidenttikilvasta hävittyään eilisen presidentinvaalin. Myöhemmin hän kuitenkin muutti mielensä.

Eilen presidentiksi valitun muslimioppineen Abdurrahman Wahidin puolue asettui myös tukemaan Megawatin ehdokkuutta. Indonesian laajennettu parlamentti valitsi varapresidentin lopulta kahdesta ehdokkaasta. Ehdokkaina mainittiin aiemmin armeijan komentaja kenraali Wiranto, entisen valtapuolueen Golkarin puheenjohtaja Akbar Tandjung sekä muslimipuolue PPP:n johtaja Hamzah Haz. Wiranto ja Tandjung vetäytyivät kilpailusta, joten valinta tapahtui Megawati Sukarnoputrin ja Hamzah Hazin välillä.

Useimmat Indonesian poliittiset ryhmät katsoivat, että vain valitsemalla suurta kansansuosiota nauttiva Megawati estetään yhteiskunnallinen levottomuus ja väkivaltaiset mellakat. Väkivalta leimahti eilen Indonesiassa, kun Wahid yllättäen valittiin maan johtoon. Kaksi ihmistä sai surmansa ja useita loukkaantui autopommin räjähdyksessä Jakartassa, kun tuhannet Megawatin kannattajat purkivat turhautumistaan ja raivoaan pääkaupungin kaduilla.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme