Mainos
Mainos

Meksikolainen osallistui Trumpin kampanjatilaisuuteen - nyt häntä uhataan pommilla

Yhdysvaltain latinoväestö järjestäytyy yhä voimakkaammin kampanjoimaan republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivää Donald Trumpia vastaan.

Laillisesti maassa olevien kansalaisuushakemukset ovat kasvaneet merkittävästi lyhyessä ajassa, sillä latinot haluavat luvan äänestää. Kuka tahansa muu käy paitsi Donald Trump.Latinoyhteisön raivon Trumpia kohtaan sai kokea omissa nahoissaan myös meksikolaissyntyinen Betty Rivas. Arizonan Tucsonin rauhallisessa naapurustossa meksikolaista ravintolaa miehensä kanssa pyörittävä Rivas on yksi harvoista Yhdysvaltain latinoista, joka tukee republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivää Trumpia.

Kuva Trumpin kanssa aiheutti raivoa

Paikallinen latinoyhteisö raivostui, kun Rivas osallistui Tucsonissa järjestettyyn Trumpin kampanjatilaisuuteen poikansa kanssa viime viikonloppuna. Kampanjatilaisuudessa Trump näki lavalta Rivasin kädessä olevan kyltin, jossa luki "latinot tukevat Trumpia" ja pyysi Rivasin kanssaan lavalle. Valokuva Rivasista Trumpin kainalossa levisi pian sosiaalisessa mediassa, minkä jälkeen ravintolan puhelinlinjat ovat huutaneet.

– Ihmiset raivostuivat! He kutsuvat minua rasistiksi. Halusin vain tervehtiä Trumpia, sillä hän on kuuluisa ja tärkeä liikemies, Rivas kertoo ravintolan keittiössä MTV Uutisille.

Rivas myöntää, että meksikolaistaustaiselle on poikkeuksellista tukea miljardööriä, sillä Trump aloitti kampanjansa kutsumalla meksikolaisia raiskaajiksi ja rikollisiksi. Trump on myös uhannut heittää miljoonia paperittomia latinoja ulos maasta.

Vihapuheluita jatkuvasti

Rivasien ravintolan keittiössä oleva puhelin soikin koko ajan. Aviomies Jorge Rivas vastaa soittajalle samalla, kun latoo lautaselle riisiä ja papuja.

– Kuinka voin auttaa? Mitä? Minäkin rakastan sinua!

Se oli jälleen yksi latinoyhteisön vihapuheluista.

– En halua enää vastata edes puhelimeen. Meidät on uhattu tappaa ja ravintolaan on uhattu tuoda pommi, Betty Rivas kertoo.

Rivasit eivät kuitenkaan kadu kampanjatilaisuuteen osallistumista.

– En pidä sitä rikoksena. Olen vapaassa maassa, jossa on minulla on laillisena kansalaisena oikeus mennä minne haluan. En koe vahingoittavani ketään.

Ravintolan asiakkaat vaihtuivat

Rivasit kannattavat Trumpia hänen yrittäjätaustansa vuoksi eikä perhe usko, että Trump olisi oikeasti rasisti.

– Hän ei yleistänyt, että me kaikki meksikolaiset olisimme pahoja. Jokaisessa kansassa on pahoja ja hyviä ihmisiä.

Ravintolan puolella asiakaskunta on myös kokenut muutoksen kampanjatilaisuuden jälkeen. Pöydissä meksikolaisesta ruuasta ei nauti moni latino vaan valkoinen arizonalainen mies. Useampi kertookin tulleensa ravintolaan tukemaan Rivaseja ja Trumpia.

Aiheesta lisää illan Kymmenen uutisissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme