Mainos
Mainos

Meksikolaisten pilkkaamisesta tuttu Trump tapaa tänään Meksikon presidentin

Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä Donald Trump matkustaa pikavierailulle Meksikon presidentin luo keskiviikkona.

Trump ilmoitti Twitterissä hyväksyneensä presidentti Enrique Peña Nieton kutsun.

Kaksikko tapaa vain joitakin tunteja ennen kuin Trumpin on määrä pitää paljon odotettu puheensa maahanmuutosta. Republikaanien presidenttiehdokas pitää linjapuheensa eteläisessä Arizonan osavaltiossa.

Trump on nostanut vaalikampanjansa keskeisten teemojen joukkoon maahanmuuton rajoittamisen. Hän on myös sanonut aikovansa karkottaa luvatta Yhdysvaltoihin tulleita.

Trump on niin ikään sanonut olevansa valmis rakentamaan muurin Yhdysvaltain etelärajalle. Miljardööri on ilmoittanut aikovansa pistää Meksiko maksaman muurin rakentamiskulut.

Peña Nieton ja Trumpin tapaamisesta odotetaan jännitteistä. Trump on aiemmin kampanjassaan jopa kutsunut meksikolaisia rikollisiksi, huumemyyjiksi ja raiskaajiksi.

Meksikon presidentti tiedotti, että hän on kutsunut vierailulle sekä Trumpin että Yhdysvaltain demokraattipuolueen presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme