Mainos
Mainos

Meksikon ex-presidentti: Donald Trump kuin Hitler aikanaan

Meksikon entinen presidentti Felipe Calderon on verrannut Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttiehdokkuutta havittelevaa Donald Trumpia Adolf Hitleriin.

Felipe Calderon kutsui presidentiehdokkuutta tavoitettelevaa Donald Trumpia myös rasistiksi ja varoitti, että Trumpin suosio esivaalikierroksilla lisää Yhdysvaltain-vastaisia mielipiteitä maailmalla.

Meksikoa vuosina 2006-2012 johtanut Calderon puhui toimittajille Meksikon pääkaupungissa Mexicossa eilen. Hänen mukaansa Trump lietsoo retoriikallaan pelkoja "kuin Hitler aikanaan".

Calderon sanoi, ettei Yhdysvaltain ja Meksikon suhteiden rapauttaminen ole Yhdysvaltain edun mukaista. Meksiko on Yhdysvaltain kolmanneksi suurin kauppakumppani Kanadan ja Kiinan jälkeen.

Trump on suututtanut meksikolaisia vaalikampanjansa aikana muun muassa kutsumalla meksikolaissiirtolaisia rikollisiksi ja vaatimalla muurin rakentamista Yhdysvaltain ja Meksikon rajalle.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme