Mainos
Mainos

Meksikon huumekartelli tappoi opiskelijat vahingossa

Neljä kuukautta sitten kadonneet meksikolaiset opiskelijat on murhattu ja heidän ruumiinsa on hävitetty, kertoi maan oikeusministeri Jesus Murillo Karam varhain tänään Suomen aikaa.

Ministerin mukaan huumekartelli antoi erehdyksessä käskyn opiskelijoiden joukkomurhasta, koska kuvitteli heidän olevan kilpailevan kartellin leivissä.

Opiskelijat katosivat Igualan kaupungissa sen jälkeen, kun poliisi hyökkäsi heidän bussiinsa. Kaupungin pormestarin ja hänen vaimonsa epäillään antaneen käskyn hyökkäykseen. Viranomaisten mukaan poliisi toimitti opiskelijat huumekartellin jäsenille, jotka tappoivat nuoret ja polttivat heidän ruumiinsa.

Ainoastaan yksi surmatuista on onnistuttu tunnistamaan. Monet uhrien omaiset eivät usko viranomaisten selvitystä tapahtumien kulusta, vaan elättelevät toiveita, että opiskelijat löytyisivät elossa.

Meksikossa on järjestetty laajoja mielenosoituksia opiskelijoiden kohtalon takia.


 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme