Mainos
Mainos

Meksikon huumesodan asevuori kasvaa

Meksikon huumesodassa takavarikoituja aseita varten on jouduttu perustamaan erillisiä asevarastoja ympäri maata. Maan pääkaupungin Mexicon laitamilla sijaitsevassa suurimmassa varastossa aseita on peräti 88 000, joista suurin osa käsiaseita.

Varastoista on muodostunut äärimmäisen tarkoin vartioituja sotilaskohteita. Asesäilöjä ympäröi viisi turvallisuusvyöhykettä, joita armeija valvoo tiukasti, kirjoittaa uutistoimisto APTN.

Takavarikoitujen aseiden alkuperä pyritään selvittämään ennen niiden tuhoamista tai luovuttamista Meksikon armeijan käyttöön. Suuri osa aseista on peräisin rajan takaa Yhdysvalloista, missä aselait ovat huomattavasti Meksikon lakeja löysemmät.

Meksikon viranomaisia huolestuttaa erityisesti se, että moni aseista on selkeästi peräisin armeijoilta. Takavarikoitujen aseiden joukosta on löytynyt muun muassa panssarintorjuntaan käytettyjä kannettavia raketteja.

Videokuvaa Mexicon kaupungissa sijaitsevan asevaraston uumenista

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme