Mainos
Mainos

Meksikon lakkoilevat opettajat palaavat töihin

Noin 70 000 Oaxacan kaupungissa työskentelevää opettajaa on ollut lakossa jo viisi kuukautta vaatien palkankorotuksia ja kuvernööri Ulises Ruizin eroa. Yhteenotoissa on saanut surmansa kolme ihmistä.

Meksikon Oaxacan kaupungissa viisi kuukautta lakossa olleet 70 000 opettajaa ovat lupautuneet palaamaan töihin. Lakkolaisia johtaneen Enrique Ruedan mukaan koulut avautuvat huomenna.

Lakolla opettajat vaativat palkankorotuksia ja kuvernööri Ulises Ruizin eroa. Lakko johti levottomuuksiin, kun lakkolaiset ja vasemmistoaktivistit valtasivat suuren osan Oaxacan kaupunkia, tunkeutuivat kongressiin ja sulkivat katuja.

Väkivaltaisissa yhteenotoissa on kuollut kolme ihmistä, joista yksi oli amerikkalainen kameramies.

Meksikon hallitus vaati myöhään eilen mielenosoittajia vetäytymään. Maan sisäministeriö julkisti lausunnon, jonka mukaan kadut ja vallatut rakennukset on vapautettava välittömästi. Lisäksi Meksikon presidentti Vicente Fox ilmoitti lähettävänsä kaupunkiin liittovaltion poliisijoukkoja.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme