Mainos
Mainos

Meksikonlahden öljyvuodon tukkimista yritetään jälleen

Öljy-yhtiö BP on valmis yrittämään jälleen kerran Meksikonlahden öljyvuodon tukkimista.

Yhtiö asensi alkuviikolla vuotavan öljylähteen päälle uuden, aiempaa tiiviimmän kuvun, jonka on tarkoitus lopettaa öljyn pulppuaminen mereen. Laitteen testaus on kuitenkin kokenut viivytyksiä. Ensin Yhdysvaltain hallituksen öljyntorjuntaoperaatiota johtava amiraali Thad Allen halusi varmistua menetelmän turvallisuudesta, mikä tiesi vuorokauden lykkäystä ja sitten torstaina kuvun laitteistossa havaittiin tekninen vika.

BP:n edustajan Kent Wellsin mukaan kuvun testaus on tarkoitus aloittaa niin pian kuin mahdollista. Testin aikana öljyn virtausta rajoitetaan asteittain ja samalla seurataan paineen nousua kuvun sisällä ja porauskuilussa. Testaamisvaihe kestää enintään kaksi päivää, ja jos se onnistuu, öljyn vuotaminen mereen saadaan käytännössä estettyä.

Lopullista ratkaisua vuotoon joudutaan todennäköisesti silti odottamaan elokuulle, jolloin vuotavan lähteen paineentasausta varten porattavat uudet kuilut valmistuvat.

Meksikonlahden vuoto alkoi Deepwater Horizon -porauslautan räjähdyksestä ja uppoamisesta huhtikuun lopulla.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme