Mainos
Mainos

Meksikonlahden öljyvuotoa yritetään tukkia säiliöllä

Meksikonlahden öljyvuotoa yritetään tukkia valtavalla täräsbetonisäiliöllä. Säiliötä alettiin laskea merenpohjaan viime yönä.

Säiliön on tarkoitus kerätä mereen vuotavaa öljyä, mutta sen toimivuutta ei ole vastaavissa olosuhteissa aiemmin testattu. 100 tonnia painavan säiliön toivotaan keräävän peräti 85 prosenttia Meksikonlahteen vuotavasta öljystä. Säiliöstä öljy on tarkoitus siirtää putkia pitkin tankkeriin.

Säiliön laskemisen paikalleen odotetaan kestävän useita tunteja. Sen jälkeen säiliön yläpintaan asennetaan teräsputki, joka johtaa tankkeriin. Rakennelman odotetaan olevan toimintakunnossa sunnuntaina.

Öljyisestä merestä haihtuvat kaasut viivästyttivät säiliön laskua tunneilla. Pelkona oli, että metallin hinkkautuminen metallipintaa vasten aiheuttaisi kipinän, joka johtaisi tulipaloon.

Öljy-yhtiö BP:n tiedottaja on korostanut, että prosessi on monimutkainen, eikä sen toimivuudesta ole takeita. Vastaavaa tekniikkaa on testattu aiemmin vain matalissa vesissä, mutta ei koskaan 150 metrin syvyydessä, mikä nyt on edessä.

(MTV3-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme