Mainos
Mainos

Hyökkääjät surmasivat 11 ihmistä kesken lastenjuhlien – Meksikossa toukokuussa ennätysmäärä henkirikoksia

Meksikossa naamioituneet miehet ovat surmanneet 11 ihmistä kesken lastenjuhlien Tizayucan kaupungissa, kertoivat viranomaiset torstaina. Syyttäjän mukaan hyökkääjät puukottivat kuoliaaksi seitsemän naista, kaksi miestä ja kaksi alaikäistä.

Teon motiivina vaikuttaa syyttäjän mukaan olleen tilien tasaaminen, minkä on nähty viittaavan siihen, että asunnon omistaja oli mukana järjestäytyneessä rikollisuudessa.

– Hänellä oli rikosrekisteri useista rikoksista, mukaan lukien kidnappauksesta, minkä takia hän istui vankilassa, syyttäjä Javier Lara kertoi.

Naapurit ovat kertoneet, että neljä miestä ryntäsi suureen telttaan, jossa perhe piti juhlia kotinsa ulkopuolella. Neljä lasta on löydetty vahingoittumattomina hyökkäyksen jäljiltä, viranomaiset ovat kertoneet.

Paikallismedian mukaan yksi lapsista on kertonut, että poliisin vaatteisiin pukeutuneet miehet olivat tulleet telttaan ja surmanneet kaikki aikuiset.

Poliisi sai ilmoituksen tapahtuneesta pian puolenyön jälkeen torstaina.

Meksikossa kuolemaan johtaneissa väkivaltaisuuksissa on nähty viime kuukausina piikki. Väkivaltaisuudet ovat myös levinneet alueille, joissa on normaalisti ollut rauhallista. Yksi näistä alueista on Hidalgon osavaltio, jossa Tizayucan kaupunki sijaitsee.

Tuoreimman datan mukaan henkirikoksia tehtiin Meksikossa toukokuussa ennätysmäärä: 2 186 kappaletta eli keskimäärin 70 kappaletta päivässä. Meksiko on tilastoinut henkirikoksia viimeiset 20 vuotta.

Meksikossa on vaikutusvaltaisia huumekartelleja, jotka myös lisäävät väkivaltaisuuksia maassa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme