Mainos
Mainos

Meksikossa poliisi nappasi alaikäisten palkkamurhaajien joukon – johtaja 14-vuotias

Useita murhia viime päivinä, ja marijuanaa. 14-vuotias johti nuorisojoukkoa, jota poliisi epäilee useista palkkamurhista Ciudad Juárezissa Meksikossa.

Viranomaiset epäilevät, että ryhmä oli tappanut useita kilpailevien huumekartellien aseellisten jengien jäseniä.

Poliisi löysi joukon hallusta muun muassa rynnäkköaseita ja satoja patruunoita. Joukon 14-vuotiaan johtajan lisäksi ryhmään kuului kaksi muuta alaikäistä, ja kolme parikymppistä henkilöä.  

Viranomaisten mukaan joukko kuului La Línea -nimiseen palkkamurhaajaryhmään, joka toimii Juárezin huumekartellin hyväksi.

Meksikon useiden keskenään kilpailevien huumekartellien alaisuudessa toimii ainakin 45 aseistettua ryhmää, kirjoittaa meksikolainen Excélsior-päivälehti.

Jäsenet yleensä nuoria miehiä 

Ryhmien jäsenet ovat yleensä nuoria, alle kolmekymppisiä miehiä. Mukana on myös alaikäisiä. 

Meksikolainen nuorten auttamiseksi toimiva kansalaisjärjestö Cauce Ciudadano arvioi, että vuonna 2011 huumekartellien palkkalistoilla oli 75 000 palkkamurhaajaa (sicario), joista suuri osa nuoria. 

Tapporyhmissä ei ole vain köyhiä kaduilta houkuteltuja nuoria. Excélsior mainitsee, että joidenkin kartellien riveissä taistelee myös niin entisiä poliiseja kuin entisiä erikoisjoukkojen sotilaita, sekä ilmeisesti joitakin entisiä guatemalalaisia kaibiles-erikoisjoukkojen sotilaita. 

Lisäksi ryhmissä on mala salvatrucha -jengiläisiä. Jengi sai alkunsa Los Angelesissa 1980-luvulla keskiamerikkalaisten nuorten siirtolaisten joukossa. Se on levinnyt sieltä useisiin maihin.

Kartellit balkanisoitumassa

Huumekartellit ovat aseistaneet palkkamurhaajajoukkojaan 1990-luvulta lähtien yhä raskaammin. Viranomaiset puhuvat, että suuret huumekartellit ovat niin sanotusti balkanisoitumassa, eli hajoamassa ja muuttumassa keskenään entistä väkivaltaisemmiksi. 

Kartellien alaisuudessa voi toimia useita palkkamurhaajaryhmiä. Esimerkiksi Tyynenmeren kartellin alaisuudessa on kahdeksan ryhmää, ja Beltrán Leyva -kartellin nimissä seitsemän, Excélsior kirjoittaa.

Ryhmillä on käytössään raskasta aseistusta. Viranomaiset ovat saaneet ratsioissa käsiinsä muun muassa panssarintorjuntaohjuksia, raketin- ja kranaatinheittimiä, sirpalekranaatteja ja raskaita sarjatuliaseita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme