Mainos
Mainos

Meksikossa taistellaan lintuinfluenssaa vastaan

Meksikon hallitus on julistanut Meksikoon kansallisen eläinterveyteen liittyvän hätätilan. Maasta on löydetty lintuinfluessaepidemia, joka on tarttunut jo lähes 1,7 miljoonaan siipikarjaan.

Yli puolet sairastuneista linnuista on joko kuollut tai lopetettu, tiedottaa Meksikon maaseutuministeriö. YK:n ruoka- ja maatalousjärjestö FAO on vahvistanut epidemian viime viikon perjantaina. Virukseksi on vahvistunut H7N3-niminen virus.

Terveysviranomaiset ovat pitäneet silmällä epidemioiden syntymisiä vuodesta 2009 lähtien, jolloin kutsumanimen sikainfluenssa saanut virustauti alkoi Meksikosta. H1N1-virus levisi ympäri maailmaa ja tietojen mukaan tautiin kuoli 17 000 ihmistä.

Hätätilan julistamiseen sisältyy Meksikossa karanteenit, teurastukset, rokotukset, sekä infektioituneiden tuotteiden tuhoaminen, kertoo uutistoimisto AFP.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme