Mainos
Mainos

Mellakat yltyvät Indonesiassa

Ainakin kuusi ihmistä on kuollut jo kolmatta päivää jatkuvissa mellakoissa Indonesiassa, kertoivat paikalliset viestimet tänään.

Poliisit ovat käyttäneet kyynelkaasua sekä ampuneet varoituslaukauksia hajottaakseen väkijoukkoja Medanissa ja sen lähikaupungeissa Sumatran saarella. Mellakoiva väki on sytyttänyt kauppoja ja ajoneuvoja palamaan, ja poliisit ovat pidättäneet lähes sata ihmistä.

Maan pääkaupungissa Jakartassa sekä Yogyakartan ja Surabayan suurkaupungeissa kymmenettuhannet opiskelijat jatkoivat tänään mielenosoituksia. Jakartassa mielenosoituksia hillitsemään oli määrätty armeijan joukkoja, jotka ampuivat väkijoukkoon varoituslaukauksia.

Mellakointi alkoi eilen vuorokausi sen jälkeen kun Indonesian hallitus ilmoitti polttoaineiden ja sähkön hintojen korottamisesta. Korotukset johtuvat hallituksen mukaan siitä, että sähkön ja polttoaineiden valtion tukia leikataan Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n suositusten mukaisesti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme