Mainos
Mainos

Mellakkapoliisi ratsasi Zimbabwen opposition päämajan

Zimbabwen mellakkapoliisi teki ratsian oppositiopuolueen päämajaan ja pidätti satakunta ihmistä, jotka olivat hakeneet suojaa päämajasta.

Puolueen edustajan mukaan mellakkapoliisit saapuivat paikalle kuorma-autoilla ja busseilla.

Edustaja sanoi poliisin vieneen mukanaan satakunta kodeistaan paennutta ihmistä, jotka olivat hakeutuneet puolueen päämajaan pakoon vaaleja edeltänyttä väkivaltaa.

Poliisin mukaan osaa pidätetyistä epäillään tuhopolttoiskuista maaseudulla.

Opposition MDC-puolueen tiedottaja Nelson Chamisa kertoi 500 poliisin osallistuneen ratsiaan. Hän itse oli päässyt pakenemaan hyppäämällä ikkunasta. Saksalaisen uutistoimiston DPA:n paikalla olleen toimittajan mukaan poliiseja oli viitisenkymmentä.

Poliisi myös takavarikoi muun muassa tietokoneita.

Tilanne on ollut kireä maaliskuun lopun vaaleista lähtien. Oppositiopuolue MDC:n johtaja Morgan Tsvangirai sanoo voittaneensa pitkäaikaisen presidentin Robert Mugaben. Parlamenttivaaleissa päättyi Mugaben puolueen 28-vuotinen valtakausi.

Presidentinvaalien tuloksia ei ole virallisesti ilmoitettu, ja parlamenttivaalien äänistä osa lasketaan uudelleen. Maaseudulla Mugaben puolueen ja opposition kannattajien kesken on ollut yhteenottoja.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme