Mainos
Mainos

Mellakoinnin kipinänä ollut mies ei ampunutkaan ensin poliisia

Britanniassa ei ole löytynyt todisteita siitä, että tottenhamilainen Mark Duggan olisi ampunut häntä pidättämään tulleita poliiseja. Poliisi ampui Dugganin pidätystilanteessa, mikä syöksi liikkeelle jo useita päiviä jatkuneet mellakat.

Poliisin toimintaa tutkivan riippumattoman komission (IPCC) mukaan Dugganin tappoi yksi hänen rintaansa osunut luoti. Poliisi ampui tilanteessa kaksi laukausta. Alustavien tutkimusten mukaan myös poliisin autoradiosta löytynyt luoti oli peräisin poliisin aseesta.

Testeissä ei ole löytynyt viitteitä siitä, että Duggan olisi ampunut pidätyspaikalta löytyneellä aseella. Rikospaikkatutkijat sanoivat aiemmin IPCC:lle, ettei ole täysin varmaa oliko Dugganin vierestä löytyneellä aseella ammuttu.

Nelilapsisen tottenhamilaisperheen isän viime torstaista kuolemaa on pidetty kipinänä kaupunginosassa lauantaina puhjenneille mellakoille

(MTV3 – STT – Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme