Mainos
Mainos

"Menetin kaiken, omistan enää vain päälläni olevat vaatteet" – Harvey-myrsky tuhosi Aaronin kodin ja omaisuuden

Yksi Yhdysvaltoja moukaroivan hirmumyrsky Harveyn uhreista on Aaron Mitchell. Myrsky yllätti hänet kodistaan Aransas Passissa lähellä Rockportin kaupunkia Texasissa.

– Puhelinyhteyksiä ei ole ollut sitten torstain tai perjantain. En ole saanut ketään kiinni, Mitchell kertoi CNN:n haastattelussa.

Mitchell oli kävellyt 20 kilometriä isänsä asunnolle vain huomatakseen, että tämä ei ollut asunnossa.

Aaron Mitchell puhkesi kyyneliin, kun hän sai vihdoin viime yönä Suomen aikaa satellittipuhelimella yhteyden isäänsä uutiskanava CNN:n teknikon avustamana.

– Isä, rakastan sinua, Mitchell sanoi ääni väristen.

– Olen nähnyt monenlaisia juttuja, mutta tämä myrsky oli todella kamala. Olen menettänyt kaiken, jonka eteen olen tehnyt töitä. Kaiken. Ainoa mitä nyt omistan, on päälläni olevat vaatteet, Mitchell toteaa.

Mitchellin mukaan hänen kokemuksensa myrskyn keskellä oli kuin olisi elänyt epätodellisessa Ihmemaa Ozissa.

Lomakaupungista tuli kauhukaupunki

Aaron Mitchell kuvailee kotikaupunkinsa Rockportin olleen ennen myrskyä kaunis kaupunki, jossa erityisesti lomailijat viihtyivät.

– Siellä oli kalastusveneitä turisteille ja kaikenlaista muuta mukavaa. Ja nyt kaupunki näyttää samanlaiselta kuin paikat näyttivät Katrina-myrskyn jälkeen.

Hurrikaani Katriina iski maihin Louisianassa Texasin naapurissa vuonna 2005. 

Kerrottuaan kohtalostaan CNN:n toimittajalle Mitchell pääsi evakuointibussiin, joka vie Rockportin asukkaita Austiniin suojatiloihin.

Yhdysvaltain liittovaltion viranomaisten arvion mukaan noin 30 000 ihmistä tarvitsee tilapäisen majoituksen ja noin 45 000 ihmistä jonkinlaista apua tuhojen takia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme