Mainos
Mainos

Meren jumalatar tuo hyvää onnea uudelle vuodelle Brasiliassa

Vanha vuosi on jo hyvästelty kertaalleen - hieman etuajassa - Copacabanalla Rio de Janeirossa.

Sadat riolaiset toivoivat menestystä tulevalle vuodelle afro-brasilialaisen candomblé-uskonnon rituaalein.

Juhlan pääosassa on meren valtiatar ja hedelmällisyyden jumalatar Iemanjá, jota esittävää patsasta valellaan vedellä, siiderillä ja kuohuviinillä.

Iemanjá saa lahjaksi kukkia, tuoksuvia yrttejä, kynttilöitä ja muita esineitä, jotka juhlan päätteeksi lastataan pieniin pursiin ja työnnetään merelle.

Legendan mukaan, jos aallot vievät purren mennessään, on jumalatar hyväksynyt lahjat ja antaa vastalahjaksi hyvää onnea seuraavalle vuodelle. Jos Iemanjá jostain syystä kieltäytyy lahjoista, palaa pursi rantaan eikä vuodesta kannata odottaa kovinkaan onnekasta.

Candomblé on Afrikasta tuotujen orjien keskuudessa kehittynyt uskonto. Vuosisatojen saatossa siihen on sekoittunut aineksia katolisuudesta, joten Iemanján patsas saattaakin muistuttaa Neitsyt Mariaa.

Vaikka candomblén varsinaisia harjoittajia on nykyään vain pieni osa brasilialaisista, ovat sen rituaalit tärkeitä monille, uskontokunnasta riippumatta.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme